Allerød og Omegns Fjerkræklub

1921-2021

Tips og fikse ideer


Drikkedråber

Hvis høns har muligheden for det, ynder de at drikke regndråber og morgendug fra blade, hegn og hvor de ellers hænger, før de forsvinder for solen. 

Adfærden skyldes måske, at deres instink fortæller dem, at på den måde, er risikoen mindst for at blive smittet med indvordes parasitter fra artsfælller. 

Man kan give dem samme, rene fornøjelse i indhegningen. Enten ved at sætte drikkebeholdere op med drikkenipler. Eller den mere simple løsning, nogle ganske almindelige drikkeflasker til kaniner. På den måde er der ingen risiko for, vandet bliver forurenet med afføring.


Projekt åben front

Hvordan vil dine høns bo?

- Hvis de selv kunne bestemme? Vi tænker som regel megt traditionelt, når det gælder hønsehus og gård. Her er opskriften på en anderledes måde at indrette fjerkræets levested.Projekt åben front. Ideen er fundet her.


Sælg æg med GoGetGreen

På din mobil kan du hente en gratis app med navent GoGetGreen. Den er beregnet til at skabe kontakt mellem kunder og lokale producenter af fødevarerer helt ned i det mindste salg fra en vejbod eller lignende. Men også større erhvervssalg. Du kan læse mere her.