Allerød og Omegns Fjerkræklub

1921-2021

Opslagstavlen


Sælges: Dv. wyandotter og undulater

08.05.021

Sælges: Tværstribede dværgwyandotter 1,4. Sælges samlet.
Pris: 200,00 kr.

Sælges: Undulater
Pris: 40,00 kr stk. 10 stk for 250,00 kr

Hos: Hans H. 41479077 Lynge.


23-04-21

Forbliv sund og rask: Gør som dit fjerkræ

Disse vagtelkyllinger er i gang med at vaccinere sig selv.

Hvad statsministeren har glemt at fortælle dig:

 

De mangler ikke varme, de små vagtelkyllinger. Alligevel klumper de næsten panisk sammen under de solstråler, der falder ind i buret. Svaret på den opførsel ligger i deres instinkt. Det fortæller dem, at når vi bliver ramt af solens stråler, danner vores hud D-vitamin. Det er et af hovedsubstanserne i vores immunforsvar. Du ser samme adfærd hos al dit fjerkræ. Lær af dem. Vi fungerer nemlig ligesådan.

Vores immunforsvar er det mest effektive værn mod bakterier og vira, der overhovedet findes. Uden immunforsvar var du død inden denne dag er omme. Det er også årsagen til, at influenza rammer os om vinteren. Vi får ikke nok sol, og er derfor i underskud af D-vitamin. Forebyggelsen er heldigvis både nem, billig og aldeles uden bivirkninger: Tag daglig et tilskud af D-vitamin, C-vitamin, zink og selén. Det er grundsubstansen i vores immunforsvar. Keine Hexerei. Kun helt basal lægevidenskab.

l


Nyt om Fugleinfluenza

17-03-21

Bestyrelsen opfordrer alle medlemmer til at følge de skærpede krav til smittebeskyttelse mod fugleinfluenza.

Du kan læse om den aktuelle situation her.

Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside. 

Et kort med de ramte områder.

Se også side 2 i martsnummeret af "det grønne blad", marts 2021.


Hvem har brug for en vagthund?

16.03-21

- Med ham her i baghaven:


Dato for vores udstilling 2021

Vi har nu fået reserveret Centerhallen i Allerød til vores udstilling dette år. Det bliver den første weekend i december, 4.-5. december.
De nærmere detaljer vil følge, når vi nærmer os datoen.

Landsudstillingen i Herning ligger weekenden efter fra den 10.-12 decemeber.


En spire om dagen holder dyrlægen væk

23-01-021

Forskellige former for grønt er en vigtig del af fjerkræets egen måde at holde sig sunde og raske på. Derfor pelser de næsten manisk græsplænen, når de får muligheden for det. Det er med til at sænke PH-værdien i kråsen og der med holde uønskede bakterier i skak. Nu er det for alvor ved at være sparsomt med grønt uden for, og alle er vintertrætte. Også vores fjerkræ. Hjælp dem med at komme i mål med et ekstra tilskud af grønt. Et hvidskålshoved eller grøntkål er gode alternativer. 

Men du kan også spire noget hel kerne, som hvede og byg. Det skal stå i blød en nat. Skyl det og hæl vandet fra. Hæld kernen i en skål med et låg eller klæde over, så fugtigheden bevares. Det skal ikke være dækket med vand, som ved fermentering. Kerner har brug for ilt for at kunne spire. Efter 2-4 dage er retten klar.