Den årlige udstilling

rir ;  rhode island red, wyandott er, sebright


For mange fjerkræfolk er den årlige udstilling højdepunktet. Her bliver indsatsen i hønsehus og have vejet og bedømt. Dommerne er hårde, men retfærdige. Derfor hersker der en stemning som juleaften, lige efter gaverne er pakket ud. Nogle er glade, andre skuffede. Men fælles for alle er, at ingen vil undvære denne tradition.

Regler for at udstille

  • Du skal være medlem af hovedforeningen DFfR.
  • Dine dyr skal være udstyret med en fast ring, som kun kan bestilles gennem DFfR.
  • Du skal selv have opdrættet dem, hvis de skal deltage i konkurrencen. Det sikrer ringnumrene, som følger medlemmerne af DFfR.
  • De skal være vaccineret mod Newcastle Disease. Klubben arrangerer fælles dage for vaccination. Det gør det både nemmere og billigere for alle. Kan du ikke deltage på dagen, så kontakt formanden. Han kan oplyse, hvilke dyrlæger, som varetager opgaven.
  • Husk at bestille ringe hos DFfR i god tid. Der kan gå op til 14 dage før, de modtages i højsæsonen.

Sådan sætter du ring på

Hvert årstal har sin ringfarve. Det er en fast ring, som ikke kan tages af igen.

Påsætning sker, når kyllingerne er 6-8 uger. Bagtåen lægges op langs løbet, hvor efter ringen trækkes op til tåen er fri.

Ringen sidder nu, som den skal. Den må gerne sættes på, så tal og tekst vender på hovedet. Det er nemmere for dommerne at aflæse. Hos hanekyllinger er det vigtigt, at ringen kommer til at sidde oven over sporen. Hold øje med væksten, så ringen kan skubbes op over sporen, inden den bliver for lang.

Se også

Op